Αφήνοντας Ένα Σημάδι

Item

Σχολείο
5ο Γυμνάσιο Αλίμου (Οδυσσέας Ελύτης)
Σχολική Βαθμίδα
Τάξη / Τμήμα
Γ' Γυμνασίου
Χώρα
Υπεύθυνος (Όνομα, Ιδιότητα)
Ιωάννα Κατσαργύρη, Φιλόλογος
Τίτλος Αφίσας
Αφήνοντας Ένα Σημάδι
Περιγραφή
Το όνομα της αφίσας μας είναι "Αφήνοντας Ένα Σημάδι". Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το διάστημα ως μέσο για να υποδείξουμε ότι ο χρόνος που περνάμε στο σχολείο και η ίδια η ζωή νιώθουν συχνά ατέλειωτα όπως το διαρκώς διαστελλόμενο σύμπαν μας που είναι άπειρο. Για να δείξουμε ότι ακόμα μιλάμε για το σχολείο, τοποθετήσαμε διάφορα σχολικά είδη να αιωρούνται στους κατά τα άλλα άδειους χώρους. Στο κάτω μέρος της αφίσας, σχεδιάσαμε τη Γη γιατί τόσο το σχολείο όσο και ο πλανήτης μας είναι το σπίτι μας. Ενώ στο από πάνω μέρος, κολλήσαμε ένα αγόρι που αιωρείται ειρηνικά στο απέραντο κενό του διαστήματος σε κατάσταση ευφορίας καθώς περιβάλλεται από μερικές φαινομενικά περίεργες μορφές ζωής στην αρχή. Παρ' όλα αυτά, αυτά τα όντα που μοιάζουν με φαντάσματα είναι οι συμμαθητές και οι δάσκαλοι που γνώρισε στη διάρκεια της σχολικής του ζωής και απεικονίζονται ως φαντάσματα, αφού δεν ήταν ούτε θα είναι εκεί για κάθε μέρος της ζωής του αγοριού. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν απλώς περαστικοί στη ζωή του. Αν προσέξετε, μπορείτε να δείτε αποτυπώματα από χέρια στα πόδια και στα ρούχα του παιδιού, τα οποία είναι ένδειξη των σημαδιών και των εντυπώσεων που άφησαν όλα αυτά τα άτομα πάνω του. Όλες οι αναμνήσεις, τα κομπλιμέντα, οι παρατηρήσεις, οι συζητήσεις, οι συμβουλές και τα μαθήματα ζωής είναι πράγματα που το αγόρι θα κουβαλάει μαζί του για πάντα, ακόμα κι αν οι άνθρωποι που του είπαν και του δίδαξαν όλα αυτά δεν είναι πια μαζί του.

Χρησιμοποιήσαμε ακρυλικές μπογιές για να βάψουμε τη γη και να χρωματίσουμε το φόντο μαύρο. Στη συνέχεια σχεδιάσαμε όλα τα άλλα αντικείμενα με μαρκαδόρους σε κομμάτια χαρτί, τους κάναμε περίγραμμα και τα κολλήσαμε απευθείας στην αφίσα. Τέλος, χρησιμοποιήσαμε μεταλλικούς μαρκαδόρους και λευκή μπογιά για να διακοσμήσουμε την αφίσα με αστέρια, αστερισμούς και οτιδήποτε σχετίζεται με το διάστημα.

This item was submitted on May 12, 2022 by [anonymous user] using the form “Φόρμα Ανάρτησης Έργων (Αφίσα / Έντυπο)” on the site “INTERNATIONAL PROJECT SCHOOL WELL-BEING”: https://international-school-project.eu/s/posters

Click here to view the collected data.